Home » Alle boeken op een rijtje

Alle boeken op een rijtje

christelijke boeken

Pas was iemand even benieuwd over welke boeken ik allemaal had geschreven. Nou, ik zal ze hieronder allemaal neerzetten met een verwijzing naar het betreffende blog. Sommigen staan op mijn andere website, dus die blogs ben je misschien nog nooit tegengekomen. Tenzij je mijn volgt via de Facebookpagina waar ik van beide websites deel. De links openen allemaal in een nieuw scherm, dus je kan rustig klikken en tegelijk hier nog even doorlezen.

update: dit is de lijst tot maart 2020.

De Bijbel, het boek van Jezus – kinderbijbel

Een vetgave kinderbijbel die net even anders is dan alle andere kinderbijbels. Met daarin de gave zin ‘met een niet te stoppen, niet te stuiten, niet stuk te krijgen eeuwige liefde’. Lees het blog.

Handboek voor muziekteams

Mooi praktisch boek over muziekteams in erediensten. Het beschrijft achtergronden en helpt startende muziekteams bij het vormen van visie. Waarschijnlijk zul je niet alles zomaar overnemen, er zijn tussenvormen te verzinnen op dat wat er in het boek beschreven staat. Kijk maar.

Afscheid van Opa

Dit boekje kreeg ik toegestuurd, dus dit is een echte officiële recensie. Het boekje zou kinderen moeten helpen bij het verwerken van rouw. Zoals je ziet in het blog heb ik wel wat vraagtekens bij dit boekje.

Hoogbegaafde volwassenen, zet je gaven intelligent en positief in

Over dit boek was ik zeer te spreken. De schrijvers gaat uitvoerig in op het verschijnsel hoogbegaafdheid bij volwassenen. Mensen die dit thema herkennen in hun leven zullen zich herkennen in de verschillende fasen die bij hun zoektocht horen. Ik schreef deel 1 als recensie en deel 2. Deel 2 is hierbij iets praktischer en reflectiever. Wie weet herken jij jezelf er wel in. Dan lees ik dat graag in een reactie onder dat blog.

Jezus onze niet zo lieve Heer

Ik ben zo bij dat ik dit boek gelezen heb. Ik gebruik het vaak in mijn gedachten. Maar ook hardop citeer ik er nogal eens uit. Het is een lekker boek als je de stoffigheid uit je denken wilt schudden. Het zet je te denken over hoe we in de kerk vaak praten over Jezus. Helemaal niet die lieve Heer die we met kerst weer rustig in doeken wikkelen en in een kribbe leggen. Lees de recensie, maar pas op, dit verandert je leven.

Like me, Jezus volgen in een Selfie cultuur

Omdat ik zelf gek ben op sociale media en communicatie moest ik dit boekje natuurlijk lezen. Als je verwacht dat het boekje praktische tips geeft over hoe je Jezus kunt volgen binnen de sociale media, kom je bedrogen uit. Toch is het een goed boekje. Top hoe de titel uiteindelijk een hele andere betekenis krijgt. Hoe? Dat lees je in de recensie van het boek.

Zo zijn onze manieren

Over het boek zo zijn onze manieren heb ik verschillende blogs geschreven. Wow, dat is een van die boeken die je niet moet lezen als je je leventje zoals je het leeft liefhebt. Dit boek verandert ook jouw manier van kijken naar de wereld. Tenzij je angstig bent ingesteld, dan leg je het boek waarschijnlijk na het lezen van de achterkant al weg. Eerst mijn introducerende blog, dan mijn recensie en vervolgens ook nog een reflectie op het boek. Die laatste was spannend om te schrijven, ik vind het leuk om eens van jou te horen hoe jij het boek gelezen hebt.

Bomen met God

Geweldig mooi boekje van Otto de Bruijne. Heerlijk beeldend boek, filosofisch, twijfelend en zeker wetend. Als je net als ik gek ben op de Veluwe met z’n zandverstuivingen en bomen dan moet je dit boek even lezen. Het blog erover staat hier.

Tussendoor een paar snelle links naar blogs over boeken

Bijbel dichtbij
Veerkracht, gezonder leven, beter presteren
Er klopt niets van de evolutietheorie
De Crux, christenen over de kern van hun geloof
Imperfect en toch Jezus volgen
Je bent geliefd

Vrienden, vrijheid en het volgen van God

Een dagboek voor jongens. Ik kreeg nadat ik het blog geschreven had te horen dat jongens geen boeken lezen. Dat is natuurlijk onzin. Jongens lezen net zo goed als meisjes. Zeker als ze door hun ouders hongerig worden gemaakt om meer te weten te komen over God. Dit is een stoer dagboek, echt voor jongens en jongemannen. Lees maar.

Leven van aanbidding

Mooi boek voor iedereen die meer wil lezen over aanbidding. Het boekje is niet zo nieuw meer, maar nog steeds verkrijgbaar. Wil jij je relatie met God verdiepen, dan is dit een mooi boekje. Lees het blog hier.

God en ik

Alain Verheij heeft het boek God en ik geschreven. De ondertitel is; wat je als weldenkende 21e -eeuwer kunt leren van de Bijbel. Mooi boekje, geschikt voor mensen die het lekker vinden als hun fundamenten af en toe even lekker schudden. Lees het blog hier.

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit

Dit boek is een flinke aanrader voor iedereen die zich in het dagelijks leven met andere mensen bemoeit. Dus docenten, hulpverleners, verpleegkundigen etc. Ik schreef er een blogje over op mijn andere site.

Vertel het een ander!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *