Home » Avondmaal, hoe is het nu echt gegaan?

Avondmaal, hoe is het nu echt gegaan?

avondmaal, hoe is het nu echt gegaan

Wat was ik er graag bij geweest!
Bij dat laatste avondmaal van Jezus. Wat is daar precies gebeurd? Wat heeft Jezus precies gezegd? En hoe raar was het allemaal wat Hij zei?

Over ruzie met advent schreef ik al eerder. Maar ruzie met het avondmaal heb ik ook al jaren. Ik was er zo graag bij geweest. TEnminste, ik hoop dat ik dan de betekenis had begrepen. Uit de eerste hand.

“het was gewoon een maaltijd”
“het was een maaltijd tijdens een leeravond die regelmatig gehouden werden”
“het was de sedermaaltijd dus Jezus vervulde de derde beker”

Ik laat het maar open. Zolang ik de grondtaal van de bijbel niet zelf kan lezen moet ik het doen met verklaringen van anderen. Die de Bijbel lezen vanuit hun eigen traditie. En ik moet het doen met dat wat ik zelf in mijn hart voel over het avondmaal.

Hoe schokkend was het voor de discipelen? Hoe normaal was het voor de discipelen? Zei Jezus alles alsof hij een formulier op las? Of zou hij het brood gedeeld hebben omdat hij de gastheer was. En by the way gezegd hebben: he, denk er aan dat ik mijn lichaam gegeven heb om jullie te redden.

Toen ik het boek ‘zo zijn onze manieren’ las ging er een wereld voor mij open. Lees mijn recensie daarover.

Vertel het een ander!

2 reacties op “Avondmaal, hoe is het nu echt gegaan?”

  1. Pingback: Rond de tafel | Maximalispiraties

  2. Pingback: Crucifix of niet? | Maximalispiraties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *