Korte blogs/column

Happy Monday

Blue Monday

De maandag in de laatste volle week van Januari staat bekend als Blue Monday. Als de dag al niet vreselijk verdrietig en naargeestig was dan word je het wel van alle berichten over Blue Monday. Ik lees allerlei handige tips om deze dag door te komen. Allemaal berichten die het bestaan van deze onzin dag bevestigen. Alsof je vuur wilt bestrijden met droog gras.

Dit is de dag die de Heer ons gaf

Deze maandag is net als vorige maandag een dag die de Heer ons gaf. En daar mogen we Hem voor danken. Zijn beloftes voor jou en zijn liefde voor jou zijn vandaag net zo groot als gisteren.
Waarom zou het vandaag extra erg zijn dat je je goede voornemens niet kon nakomen? Als het echt erg is (van wie heb je ze moeten maken, van jezelf toch?) dan was het vrijdag al net zo erg.
Lange donkere dagen? Nou, dan heb je niet goed opgelet. Het is echt al veel langer licht hoor, zeker vergeleken met de kerstdagen.
Duurt het nog lang voordat het vakantie is? Ja, dan heb ik het wel met je te doen. Dan heb je waarschijnlijk de meest nare baan die er te vinden is. Met vervelende mensen om je heen. Maar ja, waarom is dat vandaag erger dan vorige week? Elke maandag is dan lastig waarschijnlijk, of niet? Dan is het echt tijd voor een goed voornemen: bel morgen naar een loopbaancoach en kom in beweging.

Heb jij het echt moeilijk?

Mijn medeleven gaat uit naar alle mensen die het altijd moeilijk hebben. Die iedere dag kijken hoe ze het einde ervan kunnen halen. Mensen die zich bezighouden met het eten van morgen of vandaag. Zeker niet over de vakantie van over een paar weken. Als ze al vakantie hebben: er gaan heel veel mensen niet iedere dag naar hun werk. En er zijn heel veel mensen die graag in beweging zouden komen voor welke rotbaan dan ook. Er moet brood op de plank komen.

Blue Monday, Blue month, blue year, daar hang je de vlag niet voor uit.

Tegengif voor Blue Monday

Ik denk dat Gods liefde het tegengif is voor Blue Monday. Een jaar geleden schreef ik het blog ‘Jezus is erbij, hij zit naast je in de put’. Misschien is het een dooddoener voor je. Het valt mij vaak op dat de mensen die het moeilijk hebben dichter bij God lijken te leven. Dus misschien herken je dit juist wel heel erg en ervaar je God juist heel dichtbij. En misschien zou je juist willen dat Jezus wat dichterbij kwam. Ik geloof met heel mijn hart dat Hij dat wil doen. Je hoeft het alleen te vragen.

En ik wens je Gods nabijheid toe. Niet alleen hoop, maar heel veel geloof en vertrouwen in de scheppingskracht van onze heer. Onderstaande filmpjes helpen mij op de momenten dat ik een beetje meer Jezus wil voelen. De waarheid in mijn leven is dat Jezus altijd dichtbij is, maar ik soms wat minder dichtbij. Herken je dat?

https://www.youtube.com/watch?v=e-BczAe8UR4
Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *