Coach voor jongeren en jongvolwassenen

christelijke coach voor jongeren

Op deze website leer jij mijn gedachten kennen over kerk en geloof. Misschien biedt dat wel voldoende basis voor een ander soort vertrouwen. Ik ben namelijk ook coach voor jongeren en jongvolwassenen.

Coach voor jongeren

Als christelijke coach voor jongeren spreek ik graag met jongens en meiden die vastlopen binnen school of studie. Omdat ik 8 jaar als zorgcoördinator en leerlingbegeleider heb rondgelopen in een school voor voortgezet onderwijs heb ik heel wat jongeren gesproken die het lastig vonden op school. Of die het juist lastig vonden binnen hun eigen gezin. Update: sinds januari 2020 werk ik weer een aantal uur als leerlingbegeleider binnen het voortgezet onderwijs.

Ik spreek veel jongeren (of hun ouders) die hoogbegaafd zijn en daardoor vastlopen in het onderwijs. Ik spreek ook jongeren die door school zo langzamerhand worden uitgespuugd omdat ze elkaar niet meer kunnen bereiken. Ik neem die begeleiding graag met een frisse blik over. Je leest er meer over op mijn andere website. Werk je in het onderwijs? Begin dan hier.

Coach voor jongvolwassenen

Ik spreek ook graag met jonge mensen die vastlopen in de kerk. Vaak ga je twijfelen aan jezelf of aan Gods liefde voor jou als je het niet naar je zin hebt in de kerk. Alleen die gedachte is soms al reden tot twijfel; is het erg of ik het wel of niet naar mijn zin heb in de kerk? Ja, dus. Als je door de kerk verder bij God vandaan gaat, dan is het tijd voor een goed gesprek.

En hoe gaat het op het werk en in je relatie? Juist in je twintiger en dertiger jaren gebeurt er veel in je leven. Dus soms ook dingen waar je hulp bij nodig hebt.

Waarover zou het kunnen gaan

Alle onderwerpen zijn geschikt een goed gesprek. Hieronder wat onderwerpen waar ik ervaring mee heb:

  • Ik heb het idee dat ik geleefd wordt
  • Docenten begrijpen mij niet
  • Ben ik gek, of juist die ander?
  • Ik heb net een diagnose gekregen maar ik weet niet wat het inhoud en hoe ik ermee moet omgaan (ADHD, PDD-NOS, autisme, hoogbegaafdheid, gevoeligheid)
  • Ik kom niet uit de verf!
  • We hebben moeit met het opvoeden van de kinderen. Er is iets met ze, maar wat? Waar starten we met het zoeken naar hulp?
  • waarom moeten ze altijd mij hebben?
  • Ik ga niet meer naar school!
  • Ik ben net op kamers maar het lukt allemaal niet!
  • Ik wil een website maken maar het lukt niet goed om onder woorden te brengen wat ik nu eigenlijk wil.

Lees hier verder over wat ik voor je kan doen.