Dan vind ik rust bij U

dan vind ik leven bij u U heeft mij voor uzelf gemaakt

Opwekkingslied 641 ‘U heeft mij voor uzelf gemaakt’ vind ik een prachtig lied. Het is geschreven voor Peter van Essen. Ik vind het een prachtig onrustig lied en dan toch zo’n zekerheid: dan vind ik rust bij U.

De melodie van dit lied is heel erg rustig. Maar de woorden lijken te komen uit een onrustig hart. Alsof de schrijver op zoek is naar God terwijl hij het echt zeker weet: U hebt mij voor uzelf gemaakt! De volgende vraag herken je misschien wel: waar bent U dan? Waarom ben ik niet bij U? Wat is er aan de hand tussen ons?

Een onrustige zoektocht met een duidelijk doel: ik zoek uw aangezicht tot ik rust vind bij U.  Ik zoek tot ik u gevonden heb, ik zoek net zo lang door tot ik u gevonden heb. Dan vind ik leven bij U.

Leid mij door de nacht, Heer, u woord geeft mij kracht. Ik zoek uw aangezicht tot ik rust vind bij U. Dan zal ik U zien, Jezus, Heer die ik dien.

Het is goed om te zoeken, prima om te twijfelen. Laat die onrust bestaan, laat je kracht geven door zijn Woord (waar zoek je Hem anders?) tot je rust vind bij Hem. En dan zal je zien, als je rustig bent geworden en gaat zitten aan de voeten van Jezus. Als je kunt ZIJN, zoals Hij is. In dit blog schrijf ik nog meer over die twijfel.

En dan heb je niet alleen rust gevonden, dan heb je het leven gevonden!

Dit lied is gebaseerd op Psalm 131, Mattheüs 11:28 en Efeziërs 1:4, 2:10

Het muziekboek met het lied ‘U heeft mij voor uzelf gemaakt’ kan je hier kopen.

Vertel het een ander!
About the author
Vader, echtgenoot, christen, blogger, leerlingbegeleider, freelance tekstschrijver en jongerencoach. Blogs over passend onderwijs en hoogbegaafdheid kun je vinden op www.chielvoerman.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *