Christelijk leven

De doop van Jezus zet alles in beweging.

doop van Jezus

Een paar weken geleden hoorde ik een preek waarin het ging over de doop van Jezus. Johannes protesteert hier tegen. Hij wil Jezus niet dopen, Jezus zou hem moeten dopen! Jezus zegt: “Hou op! Want we horen de gerechtigheid van God te vervullen.” (mattheus 3:13)

Waarom moet Jezus gedoopt worden? Hij hoeft toch geen nieuw leven te beginnen? Hij is toch de belofte, waarom moet hij door de doop het teken van het verbond krijgen?

Sommige zeggen dat Jezus gedoopt moest worden omdat hij zo alles kon ondergaan wat mensen moeten meemaken. Als wij gedoopt moeten worden, moet hij dat ook. Ik denk dat het dieper is dan dit.

Jezus was helemaal toegewijd aan zijn Vader, wat dat betreft had hij niet gedoopt hoeven te worden. Hij begon bij de doop ook een nieuw leven maar dan wel heel anders dan de mensen die gedoopt werden. Jezus zegt dat hij gedoopt moet worden omdat het de wil van zijn vader is. Als dit gebeurt vervult hij de gerechtigheid van God.

De gerechtigheid van God vervullen, dat zet alles in beweging lijkt het. De doop van Jezus was maakte de Geest los. Gods stem kwam uit de hemel en bevestigde voor de mensen die daar waren dat de man die net gedoopt was, de zoon van God is. De messias waar iedereen zo lang op wachtte. Deze doop zet Jezus missie vrij lijkt het wel.

Gehoorzaamheid aan God zet alles in beweging. Laten wij ook de gerechtigheid van God vervullen. Dan worden wij ook in beweging gezet voor Gods koninkrijk. Stromen van levend water zullen uit uw binnenste vloeien. Uit staat er hè. Heel belangrijk woordje dat we vaak vergeten. God geeft ons de Geest en het is de bedoeling dat we die Geest weer los laten. Doorgeven, door laten stromen. Zoals een roltrap die in beweging is van binnen naar buiten, van boven naar beneden. Zodat Hij via ons mensen in beweging kan zetten.

Gerechtigheid van God vervullen. Hoe zou jij dat kunnen doen?

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *