Home » De juiste man op de juiste plaats.

De juiste man op de juiste plaats.

juiste man op de juiste plaats

Een poos geleden reed ik in de auto en hoorde ik de overdenking op Groot Nieuwsradio. De spreker, geen idee meer wie het was, zei: laten we bidden dat we vandaag weer de juiste man of vrouw mogen zijn op de juiste plaats. Die uitspraak blijft steeds in mijn hoofd zitten. Zo simpel. En zo moeilijk.

De Bijbel staat vol van voorbeelden van mensen die de juiste man waren op de juiste plaats. Ik moet denken aan Mozes die net de berg Horeb op klimt met zijn schapen. En God was daar ook. Ik denk aan Jozef zegt ook zelf dat het zo had moeten zijn, dat hij in de put gegooid werd. Zodat hij zijn vader en broers kon redden van de hongersnood.

En Jezus is natuurlijk steeds de juiste man op de juiste plek. Zaterdag stond een verhaal in de krant over twijfelaars in de kerk. Zacheüs wordt daarin ook opgevoerd als een rand kerkelijke, een uitgespuugde man waarover Jezus zich ontfermd. De schrijfster in de krant bidt ons allemaal Zacheüssen toe. Mensen die we de helpende hand kunnen reiken en er bij kunnen trekken. Mensen voor wie we de juiste man op de juiste plek zijn.  

Jezus was voor Zacheüs de juiste man op de juiste plek. Maar voor Zacheus geldt hetzelfde: Hij zat precies op de juiste plek. Zodat Jezus Hem kon aanspreken terwijl iedereen het zag. De dode jongeling van Nain was ook de juiste man op de juiste plek. En omdat Jezus ook op de juiste plek was kon Hij daar op die juiste plek met de juiste mensen als getuigen een wonder doen.

De vraag naar Gods leiding in ons leven kan groot worden. Te groot misschien. Is het niet gewoon de bedoeling dat we leven op de plek waar we zijn? En dat we op die plekken waar we zijn steeds de juiste man zijn? Met onze talenten, gaven en moeilijkheden maakt God ons de juiste man of vrouw om die ander tegen te komen. Die in de put zit. Of in een boom. Zodat duidelijk wordt hoe groot God is. Het lijkt mij dus belangrijk om uit te zoeken wie je bent. Wat je kan. Want zo weet je zelf ook waar je op de juiste plek bent zodat God je daar kan gebruiken.  

Wat een rust

Lees ook dit blog over ‘Wijs mij de weg’.

Vertel het een ander!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *