Boeken

Er klopt niks van de evolutietheorie

evolutietheorie er klopt niks van

Als je christen bent is het er met de paplepel ingegoten: Zodra het woord evolutietheorie klinkt of zodra er een leeftijd van de aarde wordt genoemd staan we op scherp. En als iemand een dinosaurus meent te ontdekken verklaren we hem voor gek. Want immers: er klopt niks van de evolutietheorie. En toch blijven de discussies over de evolutie altijd wat onhandig. Want wat weten we er nu eigenlijk wel van?

Zelf ben ik in 2017 op het symposium van de Evangelische Hogeschool over de evolutie geweest waar interessante wetenschappers spraken over het heelal etc. Mooi om te zien hoe sommigen de bijbel en de wetenschap prachtig naast elkaar kunnen zetten nadat ze eenmaal geaccepteerd hebben dat ook de wetenschap uiteindelijk een geloof is.

Er klopt niks van

Davis Sörensen schreef een lekker leesbaar boek met als titel ‘Er klopt niets van, onthutsende onthullingen over de Evolutietheorie’. En de ondertitel ziet er bijna uit als een foto: “Je bent een buitengewoon kostbaar meesterwerk’. Ik kreeg het boek opgestuurd van uitgeverij Gideon omdat ze weten dat dit onderwerp flink leeft onder jonge christenen. De eerste uitgave is van 1998 al maar de herziene uitgave is van 2010. Een prachtig exemplaar met heel mooie foto’s.

Zoals Sörensen zelf schrijft geloofde hij jarenlang in de evolutietheorie tot dat hij het zelf ging onderzoeken. En er klopt niks van de evolutietheorie ontdekte hij. En uit verontwaardiging omdat deze leer op allerlei scholen verplichte kost is besloot hij dit boek te schrijven.

Er moet een schepper zijn

Het mooie van dit boek is dat hij niet met stellige waarheden komt of met wetenschappelijke onderzoeken. Hij schrijft vanuit de verwondering van de schepping en complexiteit. Hij gebruikt citaten en onderzoeken vóór de evolutietheorie om te bewijzen dat er niets van klopt.

Als grafisch vormgever is de schrijver geroerd door kleuren, vormen en samenstelling en dat zie je in de prachtige foto’s die zijn opgenomen in het boek. Niet alleen als illustratie maar als bewijs van de theorie dat er niks van klopt van die hele evolutietheorie.

Zelfs Darwin en andere wetenschappers weten het

Verontwaardigd is de schrijver over het feit dat de evolutietheorie zo’n grote plek inneemt in het onderwijs en binnen de wetenschap. Terwijl zelfs Darwin zelf heeft toegegeven dat er geen echte bewijzen zijn voor de theorieën. Wat een misleiding en wat geloven we graag dat God niet bestaat. Terwijl we er niet onderuit kunnen dat hij bestaat, zeker niet als je dit boek gelezen hebt.

In hoofdstuk 1 maakt hij duidelijk wat de evolutietheorie eigenlijk beweert. En omdat hij dit doet in lekentaal klinkt het extra belachelijk. Vervolgens gaat hij in hoofdstuk 2 laten zien dat de theorie helemaal niet op wetenschappelijke bewijzen gestoeld is. Na dit hoofdstuk voel je je bedonderd. Dan in hoofdstuk 3 en 4 laat hij zien aan de schoonheid en complexiteit van de natuur dat de theorie niet waar kan zijn. Al zou je er in willen geloven, de praktijk van alle dag gaat er tegen in. In hoofdstuk 5 weerspreekt hij het idee dat de mens geen beschaafd geworden mens is. Het mooiste hoofdstuk uiteindelijk.

Jij bent een gewild en kostbaar meesterwerk

David Sörensen houdt van mensen, dat voel je in het boek. In het laatste hoofdstuk verteld hij je hoe je God kunt ontmoeten. De God die de wereld geschapen heeft en jou gemaakt heeft als zijn unieke meesterwerk.

God wil dat jij voor eeuwig bij Hem zult zijn. Vrijgesproken van je schuld, gereinigd van alle kwaad en dankzij het offer van Jezus volkomen vrij van alles wat je ooit verkeerd hebt gedaan (p173)

Hij besluit het boek met wat adviezen voor als je met anderen in gesprek wilt gaan over de evolutietheorie. Wel de moeite waard om te lezen.

Het boek ‘Er klopt niks van de evolutietheorie’ is niet meer te verkrijgen via de Gideonboeken. Schepping en Evolutie heeft namelijk alle resterende boeken opgekocht. Ze zijn te koop via hun website. Maar je kunt ze nog vinden bij de christelijke boekhandels en op bol.com.

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *