Gebruikt God mensen of zet Hij ze in?

God wil mij gebruiken voor Zijn koninkrijk. Je hoort het mensen vaak zeggen. Of ook wel: God wil jou gebruiken! En dan moeten we op zoek gaan naar dat wat God ons te doen geeft.
In dit filmpje hier zie je het verhaal van ds. Het Lam. Een mooi en breekbaar verhaal over werkstress en burn-out bij dominee’s.

Gebruikt God mensen? Volgens mij gebruikt God geen mensen. Als je gebruikt dan gebeurt dat niet vrijwillig. Dan wordt er over je grenzen gegaan. Dan krijg je onderbetaald en wordt je ondergewaardeerd.

God zet mensen in voor zijn Koninkrijk. Ik moet heel vaak denken aan Mozes die helemaal niet stond te springen om aan het werk te gaan voor God en zijn volk Israël. En toch had God Hem op het oog vanaf het moment dat hij geboren was.

Soms ben ik zo vreselijk benieuwd hoe God mij gebruikt heeft. Straks als ik oud ben of wellicht kunnen we vanuit de hemel terugkijken op ons leven. En dan hoop ik dat er een rode lijn te zien is die de weg van God met mijn leven aangeeft. Vast een weg vol kronkels en omwegen, tenminste, dat is het gevoel wat ik er nu bij heb.

Ben je daar ook zo benieuwd naar? Lees ook het blog over ‘Wat wil God met mijn leven‘.

Vertel het een ander!