Christelijk leven/bemoediging/overdenking

Getuigen als christen

getuigen als christen getuigen over JEzus evangelisatie, Jezus laten zien

Vandaag mocht ik nadenken over Gods Koninkrijk en getuigen zijn. Getuigen als christen, dat was het weekthema. Getuigen als christen is niets voor mij. Ik vind het ook vreselijk om aangesproken te worden door getuigende christenen. Waar moest ik het over gaan hebben, ik wist het niet. Ik had al mijn eigen input weggegooid en God gezegd dat ik op zondag graag een antwoord wilde hebben: Wat wilt u dat ik de studenten ga vertellen?

.Het antwoord kwam op zondag. Johannes 6 kwam voorbij in een preek: “Dit wil mijn Vader: dat iedereen die de Zoon ziet en in hem gelooft, eeuwig leven heeft, en dat ik hen op de laatste dag zal opwekken uit de dood”.

Ik moest de studenten vertellen dat we Jezus moeten laten zien aan andere mensen. Want God wil graag dat iedereen die de Zoon ziet, eeuwig leven heeft. Alle mensen die God gegeven heeft kunnen we bij Jezus brengen, staat in Johannes 6. Hij zal ze niet wegsturen!

Sommige mensen kunnen goed op een zeepkistje woorden van God doorgeven. Sommigen kunnen goed schrijven. Anderen kunnen geweldig muziek maken en zingen. Allemaal manieren om woorden van God door te geven. Maar dit is niet voor iedereen weggelegd.

We kunnen wel allemaal getuigen van God door Jezus te laten zien. We mogen Jezus naar de mensen brengen in plaats van de mensen tot Jezus te brengen.
Getuigen zonder zeepkistjes kan door te leven op de plek die God ons geeft. Daar kunnen we Jezus laten zien. De Jezus die in ons woont.

“Laat uw liefde oprecht zijn. Verafschuw het kwaad en wees het goede toegedaan. Heb elkaar lief met de innige liefde van broeders en zusters en acht de ander hoger dan jezelf. Laat uw enthousiasme niet bekoelen maar laat u aanvuren door de Geest en dien de Heer. Wees verheugd door de hoop die u hebt, wees standvastig wanneer u tegenspoed ondervind, en bid onophoudelijk. Bekommert u om de noden van de heiligen en wees gastvrij. Zegen u vervolgers. Zegen hen, vervloek hen niet. Wees blij met wie zich verblijdt, heb verdriet met wie verdriet heeft. Wees eensgezind; wees niet hoogmoedig,maar zet uzelf aan tot bescheidenheid.Ga niet af op uw eigen inzicht. Vergeld geen kwaad met kwaad, maar probeer voor alle mensen het goede te doen.” enz. Dat staat in Romeinen 12:9. Dit is Jezus laten zien.

Als we zo leven in Gods koninkrijk dan zijn we getuigen. Dan leven we in de geest van Jezus. Door de Geest van Jezus. Dan laten we Jezus zien in ons leven aan anderen.

Want zo’n hemel dat gunnen we toch iedereen? Getuigen op een bierkrat midden op de markt dat kunnen we niet allemaal. Maar Jezus laten zien aan anderen, dat kan toch iedereen.

Lees ook het blog ‘In Hem lezen we God

Vertel het een ander!
3 thoughts on “Getuigen als christen
 1. Pff Chiel, je hebt een vast geloof!
  Maar wil je anderen oom bij Jezus brengen?
  Anderen die worstelen of de keuzes die ze maken wel de goede zijn?
  Die zo graag de routekaart willen lezen die God voor hen heeft uitgestippeld?
  Anderen die de hand van Jezus telkens weer loslaten?

 2. Hoi M 🙂
  Nou mijn geloof twijfelt ook wel eens hoor. Maar God blijft dezelfde gelukkig. Ik vind het zo bemoedigend dat in die bijbeltekst staat: …en ik zal ze niet wegsturen. Gewoon uit de eerste hand, van Jezus zelf horen we dat. Loslaten, vastpakken. Dat kan heel vaak gelukkig.

 3. Pingback: Dienen en jezelf belangrijk blijven vinden | Maximalispiraties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *