Imperfect en toch Jezus volgen

Imperfect en toch Jezus volgen

Het is alweer even een tijd geleden dat ik het boek ‘Imperfect en toch Jezus volgen’ kreeg opgestuurd van Ark Media. Dat ik er zolang over deed om het uit te lezen lag aan mij en zeker niet aan het boek. Sterker nog, het is een lekker boek om te lezen. Prettige schrijfstijl en af en toe moet ik vreselijk lachen om malle gedachtes die de schrijver Andreas Boppart gewoon opschrijft.

Eerlijk en nuchter

Boppart is eerlijk en nuchter over zijn geloofservaringen en over zijn mens zijn. Op de foto oogt hij als een aardig stevige kerel maar hij maakt geen geheim van zijn zwakke momenten. Scherpe reflectie op zijn eigen gedrag en tegelijk dus ook op het onze.

Diep en doorwaadbaar

Het boek is diep qua theologisch inzichten zonder dat je erin verzuipt. Die grote God wordt groter en de theologie wordt kleiner. Wat mij betreft is dat prima. Mooi citaat op blz.129: Hoe zit het met jou? Heb jij dit geloof in een geweldige, sterke God ontdekt of maak je alles nog gecompliceerder dan het eigenlijk is?

Lezen

Inhoudelijk ga ik verder niets meer schrijven over dit boek. Ik denk namelijk dat dit zo’n boek is die je zelf moet lezen en interpreteren in je eigen leven. Een ‘naar-binnen-kijk’ en lach-om-jezelf’ boek met een ‘en-nu-doen-appel’. Heel geschikt voor jongeren en ouderen die even een duw in de rug nodig hebben maar geen zin hebben in een zwaar boek. Lekker lezen, beeldend, humor en herkenbaar. Zeker voor mannen. En voor perfectionisten, aarzelaars, twijfelaars, beterweters en vrouwen.

Het boek is uitgegeven door Ark Media. En hier kan je Boppaert zelf bekijken en beluisteren terwijl hij over het boek spreekt.

En uiteraard kan je hem ook bij bol.com aanschaffen als je mij en paar centen gunt.

Vertel het een ander!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Releated

een leven van aanbidding

Een leven van aanbidding

In 2003 kwam het boek ‘Een leven van aanbidding’ van Marco Witt uit in Nederland. Dat jaar sprak hij ook op de pinksterconferentie van Opwekking. Ik kocht het boek toen. En raakte het kwijt. Dit jaar nam mijn vrouw hem ‘zomaar’ mee uit de kringloopwinkel. En ik had het precies nodig. Ik had toen net […]

Vertel het een ander!
Je bent geliefd door God

Je bent geliefd, boek van Max Lucado

Max Lucado ken je vast van de boekjes ‘Krummel‘, ‘Sterren en Stippen‘ en ‘Niemand is als jij‘. (affiliatelinks) Mooie en tot de verbeelding sprekende prentenboeken, geschikt voor jong en oud. Wij hebben er verschillende gekregen bij de geboorte en doop van onze kinderen. Nu heb ik het boek ‘je bent geliefd’ gelezen. Het is niet […]

Vertel het een ander!