Ja, ik leef!

opwekking 795 ik leef amen

Soms staat de muziek aan terwijl je er eigenlijk helemaal niet naar luistert. Stom toch, zonde van de elektriciteit. Toch gewoon aan laten staan, want als God je wat vertellen wil dan komt het toch ineens binnen. Tenminste, ik denk dat God wel door mijn stereotorentje werkt eigenlijk. Jij ook? Zo hoorde ik ineens Opwekking 795 Ja, ik leef!

Opwekking 795

Ja ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft!
Amen!
Al wat leeft, zingt voor Hem in eeuwigheid omdat Hij leeft!

Lekkere muziek trouwens, ik hou er wel van. Maar wat is het voor lied eigenlijk?
Het is een lied waarin jij als gelovig mens aan een ander mens vertelt hoe het komt dat jij leeft! Het is geen lofprijs eigenlijk, het is geen aanbidding. Het is narratief eigenlijk. Verhalend, getuigend. In een dienst zou het passen op de plek van een geloofsbelijdenis denk ik?

Het lied is in ieder geval hartstikke waar. En dat is misschien dé reden om te zingen.

Toevallig, nee toeval bestaat niet, was ik gister bij een bespreking over Praise Ermelo. Wat is nu eigenlijk de missie? Waar worden we warm van? En wat is onze doelgroep? Vragen die pas antwoorden krijgen op het moment dat we zelf een antwoord kunnen geven op de vraag: wie zijn wij zelf?

Is dit een antwoord? Verloste zondaars, groeiende, zoekende, aarzelende, overtuigde kinderen van God die met dito heiligen willen zingen omdat we leven! Omdat hij leeft! Want:

Omdat Hij leeft, heb ik hoop voor morgen.
Omdat Hij leeft, ben ik niet meer bang.
Ik weet: Hij heeft mijn lot,
mijn toekomst in zijn hand

Amen. Amen.
Ja, ik leef! Ja, ik leef omdat Hij leeft.
Amen. Amen.
Al wat leeft zingt voor Hem in eeuwigheid…

Geen hele grote pretenties. Meer een soort vervoegen:

ik leef met God

jij leeft met God

Samen leven we met God

Maar op onze eigen manier

Met onze eigen woorden

Met onze eigen stiltes

Maar wel omdat Hij Leeft.

Zingen we.

Bruikbaar lied?

Is dit een bruikbaar lied in de erediensten? Ik denk het wel. Ondanks dat de woorden van Opwekking 795 niet op God gericht zijn, is het lied wel een rechtstreeks lied. Namelijk, rechtstreeks vanuit je hart. En dat is ook geschikt voor in een kerkdienst. Misschien past het lied het beste in een middagdienst na de geloofsbelijdenis? Of als instemming direct na de preek.

Vertel het een ander!
About the author
Vader, echtgenoot, christen, blogger, leerlingbegeleider, freelance tekstschrijver en jongerencoach. Blogs over passend onderwijs en hoogbegaafdheid kun je vinden op www.chielvoerman.nl

5 thoughts on “Ja, ik leef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *