Lekker in je hoofd

Jezus, u bent meer dan genoeg voor mij

God is er wel, u bent sterker mozaiek

Het is al een paar keer voorgekomen dat de zon ineens gaat schijnen als ik onder de beschutting van de bomen uit kom om een kaler stuk over te steken. En al die keren waren er gitzwarte wolken naast een enorm blauwe lucht. Ik wilde er steeds een foto van maken, maar steeds was de strakke scheiding tussen zwart en blauw was niet goed te vangen op een foto. Vandaag maakte ik de foto, hij kon mooier, maar ik denk dat de bedoeling overkomt. Je ziet hem boven in dit blog. En ondertussen luisterde ik het lied ‘U bent sterker. Een paar gedachten, wie weet heb jij er ook wat aan. En misschien slaat het voor jou helemaal nergens op, kan ook. Even goede vrienden. Luister dan in ieder geval het mooie liedje even onderin dit blog.

Donker en licht

Er kunnen moeilijke dingen gebeuren in je leven. Het lijkt misschien wel gitzwart. En toch komt dan regelmatig die zon er even tussendoor. Een moment om van te genieten. Een paar tellen om te ervaren dat er meer is dan verdriet en boosheid. We lopen het liefst onder die blauwe lucht te genieten van de zon en van de ruimte van het heelal. Maar als die zon lang schijnt, dan stoppen we met alles wat we doen. We kruipen ergens op een koel plekje waar we wachten tot de warmte weer voorbij is.
Die donkere wolken in ons leven zijn de momenten waarop er iets gebeurt. We maken van alles mee om dichter naar God te kunnen groeien. God vormt ons, we zijn in ontwikkeling. Die wolken kunnen grote problemen zijn, misschien heb je er zelf helemaal geen invloed op en moet je het ondergaan en loslaten. Misschien is zo’n wolk wel de zwartheid die een ander bewust in jouw leven injecteert.
Sommige wolken zijn misschien juist je zegen, zoals ik in dit blog beschrijf. De narigheid gaat een keer voorbij. De blauwe lucht zit er echt nog achter. De zon schijnt gewoon ook voor jou.

U bent sterker, Jezus u bent meer dan genoeg

Licht overwint

Toen ik stond na te denken over dat gitzwarte naast het scherp blauwe, werd mijn aandacht getrokken door de zon die op een andere plek door de zwarte wolken scheen.

God is er altijd. Met zijn liefde en licht brandt Hij de wolken weg. Hij straalt er dwars doorheen. Vanaf Zijn kant wordt er aan een oplossing gewerkt.
Een sprankje licht, een straaltje warmte.
Soms huilt een wolk uit, dan is hij weg. Soms blaast de wind de wolk weg.

En soms hoef je er alleen maar onderdoor te lopen.

“Dingen gebeuren gewoon”, is een gedachte die bij mij regelmatig naar boven komt. Het doet niets af van Gods liefde voor jou of mij.

U bent sterker

Toen ik de foto’s ging maken begon Spotify het lied ‘U bent sterker’(aff.) van Kees Kraayenoord, Reyer van Drongelen en Hanne de Vries te spelen. Misschien herken je het wel, maar ik heb zo’n idee dat God met thema’s werkt. Het lijkt alsof ik nu de cursus ‘Jezus is voldoende’ aan het ‘doorlopen’ ben. Een poosje geleden schreef ik al het blogje ‘Het gaat om Jezus‘ over ditzelfde thema. Blijkbaar is dit wat ik deze weken leren mag. Ik vind het een prachtig lied, maar vandaag was het verrijkend materiaal voor de cursus:

Zoals een sprankje licht het duister breekt
U bent sterker
Mijn angst verstilt wanneer uw liefde spreekt
U bent sterker
Licht dat altijd schijnt
Liefde zonder eind

Jezus U bent meer dan genoeg voor mij Jezus
U blijft mijn God in eeuwigheid

Lees ook Jezus is erbij, Hij zit naast je in de put.

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *