Feestdagen en tradities

Kerstliederen van Paul Baloche

kerstliederen voor in de kerk Paul Baloche

Deze week attendeerde iemand mij op Paul Baloche. Ik heb hem ongetwijfeld wel eens voorbij horen komen op Groot Nieuws Radio of iets dergelijks. Maar zijn kerstliederen kende ik zeker nog niet. Uiteraard zijn er direct twee toegevoegd aan de verzameling christelijke kerstliederen. Maar er zijn er meer die in dat overzicht thuis horen. Hij koppelt traditionele kerstliederen aan aanbiddingsliederen. En daarmee worden de liederen haast automatisch de ‘toegepaste kerstliederen’ waar ik naar op zoek ben.

For untu us a child is born/ Open the eyes of my heart, Lord
G.F Handel heeft het mooie lied ‘For Untu us A Child is born gecomponeerd voor de Messiah. Maar geef mij persoonlijk maar de wat hippere variant van The New London Chorale . Ik word altijd erg blij van dat nummer. Paul Baloche combineert dit lied met het lied van Michael W. Smith dat wij kennen als opwekking 559. Hiermee komt het kleine kindje Jezus te staan in het licht van ‘Bekleed met majesteit en macht, stralend in de glans van uw Glorie’.
Qua muziek gaat het lied naadloos over op het gebed ‘open the eyes of my heart, Lord’. Laat mij met de ogen van mijn hart naar het kindje kijken. Schijn met uw licht in mijn hart, zodat ik het zien zal.
Muzikaal is het gewoon een lekker lied dat volgens mij in iedere kerk prima gespeeld en gezongen kan worden. Uiteraard is een drumstel en wat electronica wel verplicht. Ik deel hem hieronder even, heerlijke beat.

Joy to the world/Our God saves
Joy to the world is op zich al best een mooi kerstlied. Maar het is geen aanbidding maar een vertellend lied. Moet kunnen op de juiste plek in een kerkdienst. De nederlandse versie van het lied kennen we als Opwekking 525 Jubel het uit. In combinatie met Opwekking 720 God maakt vrij wordt het lied wat mij betreft een stuk sterker.
Muzikaal ook gewoon een lekker nummer volgens mij. Prima te gebruiken in een kerkdienst.

The first Noel/Above al

Dit is een gaaf lied. Van kerst direct naar Pasen. Het geeft het lied Noel diepte vind ik. De wijzen kwamen met Goud, Wierook en Mirre om Jezus te eren. Maar meer dan zilver, meer dan Goud wat de prijs die u betaalde Heer.

Top kerstliederen voor in de kerk

Ik zal hier niet alle liederen op een rijtje gaan zetten. Je kan ze via youtube goed beluisteren. Luister nog even de mooie gitaarsolo in het lied ‘stille nacht‘. Tenminste, volgens mij is het een gitaar. En anders koop je de cd direct bij bol.com. Hier is cd 1 en hier cd 2.

Met de liederen van Paul Baloche heb je een mooie voorraad kerstliederen voor in de kerk. Qua muziekstijl kan iedereen dit in de kerk wel waarderen volgens mij. Tenzij je ernstig meent dat er in een kerk niets anders dan een psalm of liedboek lied gezongen mag worden. De muziekstijl heeft wel wat weg van de New Londan Vocals en daarmee zijn alle generaties binnen de huidige kerken wel opgegroeid.

Heb je nog een goede toevoeging voor het blog over de toegepaste kerstliederen?

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *