Boeken

Krachtige en kwetsbare mannen

krachtige en kwetsbare mannen

Vandaag zag ik in mijn mailbox een mooi klein artikeltje binnen komen van Nico van der Voet. Misschien ken je hem wel omdat hij docent van je was vroeger. Of wie weet heb je zijn boek Waarom moet ik altijd helpen?(aff.)  wel eens gelezen. Een boek dat ik je overigens zeker kan aanraden. Het gaat er eigenlijk wel over hoe je krachtige en kwetsbare mannen kan worden.

Paulus zegt dat meermalen, bijvoorbeeld in 1 Korinthe 16:13, 14. De Korinthiërs moeten waakzaam zijn, mannen van stavast, sterk, ook in het geloof, en tegelijk moet alles in liefde gebeuren. Christelijke kracht is zachte kracht. Die is veel moediger dan doorduwen of geweld gebruiken. Dat is in gezinnen zo, op het werk, maar ook in de samenleving. RD.nl

Zo schrijft Nico van der Voet in zijn boekbespreking over het boek “Krachtig en Kwetsbaar (aff)” van Wim van Egdom. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen maar ik vond dit een mooi citaat. Christelijke kracht is zachte kracht. De kracht van water die een rots uitholt. De kracht van de lange termijn. De kracht van de grotere effecten. De kracht van de diepere waarden.

Krachtige en kwetsbare mannen

Het is juist ook die zwakheid en kwetsbaarheid die krachtig werkt richting vrouwen. Vrouwen weten graag wat er in je omgaat. Ze willen graag merken dat je ook een mens van vlees en bloed bent. De krachtpatser die nergens bang voor is, die hoeven ze helemaal niet. Tenminste, niet als deze vrouw zelf is uitgegroeid en in balans is. Vraag het maar eens om je  heen.

Krachtige en kwetsbare mannen die zijn voor andere mannen wat mysterieus. Je ziet ze lopen en je denkt: wat heeft hij wat ik niet heb. Aan de ene kant stralen ze een onverstoorbaarheid uit waar je jaloers op kan zijn en aan de andere kant zie je ze heerlijk spelen in de ballenbak bij Ballorig. En volgens mij zijn het de krachtige en kwetsbare mannen die ook succesvol zijn zonder dat ze daar veel moeite voor hoeven te doen.

Misschien komt dat wel dat kwetsbaarheid ook betekent dat je jezelf goed kent, dat je meedeelt aan de ander hoe je je voelt en wat erin je omgaat. En dat je dus ook goed je eigen grenzen kan aangeven. Binnen je eigen grenzen voel je je sterk!

He, nog een reden om dat boekje “Waarom moet ik altijd helpen”nog eens te lezen.

Wat is het tegenovergestelde van kwestbaar denk jij? Ik schreef er een blog over.

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *