Christelijk leven

Laat ons Christus zien

laat ons christus zien

Ik vind het altijd fijn als ik veel tijd kan nemen om bezig te zijn met de muziek voor de volgende zondag. Deze keer komt Opwekking 755 voorbij. Wat staat er een mooi gebed centraal in dat lied ‘Laat ons Christus zien’.

Bewerk ons hart

Sommige liederen in Opwekking vind ik net iets te optimistisch. Maar dit lied vind ik mooi omdat het uitstraalt dat we God nodig hebben in ons leven. Maar ook dat we God nodig hebben om God nodig te hebben. Snap je het nog? ‘Het is God die het willen en werken in ons werkt’ is vaak de term die hiervoor gebruikt wordt.

Bewerkt ons hart, o God, maak het goede grond. Help ons te ontvangen wat U spreekt tot ons. Plant uw woord die in ons hart; geef het rijke vrucht. Leid ons in uw waarheid, Heer; geef dat twijfel vlucht.

In dit vers van Opwekking 755 zit veel. Het deelt in ieder geval mijn overtuiging en ervaring dat God ons altijd iets te zeggen heeft. En dat wij door onze eigen drukke agenda vaak niet oppikken wat dat dan precies is. En ook al zing je dit in een eredienst, een dienst wordt pas een ontmoeting met God als je je daarvoor openstelt.

Uw woord is levend licht

Mooie metafoor in het lied: uw woord is levend licht. Het woord is niet alleen maar iets dat licht schijnt op het pad waar je lopen wilt. Het is levend licht. Als ik dit zing denk ik altijd aan een volglamp. Zo’n schijnwerper waarmee een politiehelikopter de bewegingen van een voortvluchtige volgt. Het licht beweegt mee en houdt je gevangen. God is voor mij en achter mij.

Een uitdagend lied ‘Laat ons Christus zien’

Het lied geeft geen nieuwe theologische informatie. Het is gewoon een simpele constatering: waar zouden we gaan als u niet met ons meegaat? Dan heeft dat toch helemaal geen zin. Daarom zijn we hier, met lege handen, om uw glorie weer te zien.

Een uitdagend lied ook wel. Het lijkt een heel simpel lied maar tegelijk moet je het alleen zingen als je het echt wilt. Als je op zoek bent naar God is dit een mooi lied om even rust te vinden en je hart open te stellen. Een ‘in je alleentje’ lied met je rug op de grond en een koptelefoon op. Maar ook een lied dat je als gemeente kunt zingen: Laat ons Christus zien!

Lees ook eens het blog over Psalm 84 Wat hou ik van uw huis

Vertel het een ander!
2 thoughts on “Laat ons Christus zien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *