Muziek, liederen en liturgie

Morgen dans je weer

morgen dans je weer, opwekking 824

Praise Him, when your heart is breaking. Zo begint de originele versie van Opwekking 824 ‘Morgen dans je weer”. Het is feitelijk geen aanbiddingslied, maar ik vind het een waardevol en troostvol lied. Zeker in de coronatijd ook een mooi lied om vaak te zingen.

Hou vol

Met dit lied spreek je elkaar en jezelf moed in. Hou vol in moeilijke tijden. Hou vol als je hart breekt. Hou vol, als je niet kan dansen. Morgen dans je weer! En dat is niet alleen als je de lol in het leven terug gevonden hebt.

Het lied maakt God groot omdat er woorden gegeven worden aan de grootheid van zijn scheppingswerk: Prijs Hem, want wat Hij maakt is prachtig! In de engelse versie staat op die plek ‘Praise Him, He is always in control’.

We kunnen als mensen onszelf verliezen in onze zorgen en onze pijn. Net als Elia die uitriep ‘laat mij maar sterven!‘ . Hij kreeg een stomp in zijn zij en werd door een engel weer op zijn voeten gezet. Kom op, joh! Dit lied geeft ons een por de goede richting in.

Prijs Hem
Want zijn liefde redt ons
Prijs Hem
Want zijn Woord bevrijdt ons
Prijs Hem
Wij zingen samen

Hij heelt je hart
Je huilt niet meer
Hij maakt je heel
En morgen dans je weer

Er komt geen einde aan zijn koninkrijk
Want Hij komt terug
En Hij zal Koning zijn

Vol moed verder

Dit lied heeft op mij het effect dat ik weer vol moed verder kan. Soms kan het lastig zijn. En dat waar we niets aan kunnen doen mogen we loslaten. Waar we wel invloed op hebben, daar moeten we onze invloed laten gelden. God regeert, hij is de controle niet kwijt, ook al voelt dat voor ons soms zo.
We zijn niet slachtoffers van ons leven, maar we zijn acteurs in God koninkrijk. Nu is er het coronavirus, maar er is altijd iets geweest wat lastig was. God is niet veranderd. Of we nu in de woestijn lopen of in het land KanaƤn wonen. Het gaat niet om ons geluk. Het gaat erom dat we God groot maken en dat we ons beschikbaar stellen voor wat Hij ons te doen heeft.

Zo’n lied maakt dit weer in mijn los. Nee, zo werkt Gods Geest. Als we ons op Hem richten door onze toestanden heen krijgen we het juiste zicht. Dan kunnen we ons lampje weer op de emmer zetten in plaats van eronder.

We kunnen veel

Veel christenen zeggen deze dagen: we kunnen niet zo veel. Volgens mij is dat een klap in Gods gezicht. Wat we lijken te bedoelen is dat we ons niet zo kunnen gedragen als we gewend zijn. Ik voel mij soms schuldig dat ik het niet erg vind om niet naar de kerk te gaan. Maar ik voel mij heel vrij om iedere dag te denken: die kerk is misschien helemaal uw bedoeling niet. Dus daar wil ik ook niet op focussen. Hoe kan ik net als Adam en Eva, Abraham en Jacob met u wandelen en uw dingen doen. In deze kapotte wereld licht brengen met de gaven, talenten en passies die u mij gegeven hebt. Op de plek die u ook bepaald hebt.

Wie komt er deze dagen op jouw pad? Bid jij of Gods Geest door je heen mag werken zodat je als de juiste man op de juiste plek bent? Iedere dag die God geeft. Met of zonder corona. Op 1,5 meter afstand, veel dichterbij of juist ver weg.

Morgen dans je weer, bruikbaar lied

Is dit een bruikbaar lied voor in de kerkdiensten? Wat mij betreft zeker wel. Tenminste, als je de beschikking hebt over een band of combo die de diensten begeleid. Zonder drum valt dit lied toch in het niet denk ik.
Het lied begint rustig en doordringend. Het mondt uit in een groot feest met veel lawaai.

Omdat dit een pastoraal lied is en een hernieuwde positieviteit appelleert vind ik het lied geschikt voor na de prediking. Het zou direct gevolgd kunnen worden door gebed. Het lied is ook geschikt voor aan het einde van de dienst. Daarna geef je de zegen mee: Dans deze week in de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest!
Het lied is oorspronkelijk geschreven door Matt Hooper en is in Nederland onder andere te beluisteren op Opwekking cd 43 (aff.)

Voor in je binnenkamer

  • Lukt het jou om in je zorgen God te prijzen? En hoe hou jij het vertrouwen vast dat het weer goed komt?
  • Het komt weer goed, sommigen vinden dat wat goedkope raad. Hoe zie jij dat?
  • Morgen dans je weer, het mag vandaag ook al.

Lees ook het blog waarin staat dat jij het cadeau bent voor een ander.

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *