Over dit christelijk blog

christelijk blog

Op deze website (een christelijk blog) schrijf ik blogs, columns en af en toe eens een recensie. Eerder stonden deze blogs allemaal op de website www.chielvoerman.nl die ik ook gebruik als visitekaartje voor mijn freelance activiteiten. Daar schrijf ik bijvoorbeeld over hoogbegaafdheid of passend onderwijs. Maar omdat ik het idee had dat beide onderwerpen last van elkaar hadden op één website heb ik ze uit elkaar gehaald.

Christelijk blog

Ik heb mijzelf dus toch maar in stukjes geknipt. Op dit christelijk blog zie je allemaal gedachten over onderwerpen die bij mij naar boven ploppen als ik erover lees of erover praat met mensen. Mijn gedachten gaan snel, en ik zie de dingen soms wel iets anders dan anderen. Of in ieder geval, ik krijg vaak te horen dat ik de dingen durf te schrijven zoals een ander het niet zou durven. Prima, ik wil graag de boel een beetje losmaken zonder shockerend te zijn.
Het gaat hier dus over geloven, over de kerk, over jongeren in de kerk. Maar ook over liederen en kerkmuziek. Wil je mijn mening ergens over lezen? Geef maar door.

Waarom blog ik

Het klinkt misschien raar, maar ik kan niet zo goed zonder bloggen. Misschien herken je dat wel. Er gebeurt iets en pats in mijn hoofd is het gelijk één grote spinnenweb van gedachten, oorzaken, gevolgen. En al dat gedenk wordt als vanzelf verbonden met een soort basisdroom of basisgedachte van ‘zo zou het moeten zijn’.

Bloggen is voor mij een manier om tot rust te komen en overzicht te creëren. Mijn gedachten worden op een rij gezet. Omdat ik allergisch ben voor onrecht en oneerlijkheid worden mijn blogs vaak gevoed door iets dat voor mijn gevoel niet rechtvaardig is. Het moet anders. Dat levert kritische blogs op. En soms ook het beeld dat ik een negatief persoon ben. Dat is eigenlijk helemaal niet zo. Ik ben een vrolijk blij jongentje, maar ook wat teleurgesteld vaak in mensen en systemen. En toch probeer ik het kwade te overwinnen door het goede.

Soms zit een blog voor mij heel diep. Voor mij is het heel belangrijk terwijl een ander er niets mee heeft. Soms krijg ik mijn blog ook niet afgedacht, dan moet de lezer het doen met de woorden die wel worden getikt.

En regelmatig is het zo dat ik het gevoel heb dat ik een blog wel moet schrijven. Omdat ik er iemand mee bereiken moet of troost moet bieden. Zoiets. En soms schrijf ik iets met schroom en dan krijg ik één hele mooie reactie. En dan was het blog blijkbaar voor die ene persoon bedoeld.

Wie ben ik?

Ik ben Chiel Voerman, maar dat was al duidelijk. Getrouwd, 3 kinderen. Ik werk partime als leerlingbegeleider op een school voor voortgezet onderwijs en daarnaast werk ik als zelfstandig online tekstschrijver en jongerencoach.

I

Waar ga je beginnen? Vooraan? Of kijk je eerst even wat ik nog meer voor jou kan doen.