Boeken

Stenen van Hadassah

christelijk boek voor meisjes stenen van hadassah

Paul van der Loo benaderde mij met de vraag of ik zijn boek wilde lezen en beschrijven. Na mijn bevestigend antwoord kwam ‘Stenen van Hadassah’ door de brievenbus. Een christelijk boek voor meisjes rond de 13 jaar oud. Het boek is gebaseerd op Bijbelse feiten en gaat over de terugkeer van een joods gezin vanuit ballingschap naar Jeruzalem.

Joden in ballingschap

De hoofdpersoon in het verhaal heet Hadassah. Haar overgrootvader en – moeder namen toen ze in ballingschap gingen de amethiststenen mee die jarenlang in de familie bewaard waren. Ze waren ooit verkregen als betaalmiddel. En deze paarse edelstenen stonden ook symbool voor de stam Naftali, met zo’n steen werd de stam vertegenwoordigd in het borstschild van de hogepriester.

Toen de Joden in ballingschap gingen besloot elke stam een steen te verstoppen voor het geval er reservestenen nodig waren als ze terugkeerden uit ballingschap. De overgrootvader van Hadassah had de stenen verstopt maar zou er één in bewaring moeten geven aan de Levieten. De man is daar nooit aangekomen, wellicht verscheurd door een wild dier. Van schrik en verdriet heeft zijn vrouw daarna nooit meer gesproken. Met als gevolg dat de bewaarplek van de edelstenen met haar het graf is ingegaan.

De stenen van Hadassah

Hadassah besluit samen met haar vriendin Rebecca de stenen te gaan zoeken. Ze beleven verschillende avonturen maar uiteindelijk vinden ze de edelstenen. Maar er is een Babylonische jongen die de stenen van Hadassah wil afpakken. Hij komt in het hele boek terug en is erg volhardend in zijn pogingen.
Uiteindelijk … Nee, sorry, de rest moet je toch echt zelf lezen in het boek van Paul van der Loo.

Leuk christelijk boek voor meisjes

“Stenen van Hadassah’ is een leuk christelijk boek voor meisjes. Van der Loo is er ook duidelijk over dat hij het boek in eerste instantie geschreven heeft voor zijn dochter van 13. Het is zijn hoop dat ‘je mag gaan ontdekken hoe de Here God bij jouw leven betrokken is, ook als het wel eens anders lijkt’ En daarnaast hoopt hij dat het stimuleert om ‘jouw gaven en talenten te ontwikkelen, zodat God, jij en anderen daarvan mogen genieten’.

Als ik naar deze doelstelling kijk vind ik dit een geslaagd boek. Ik denk dat het boekje inderdaad laat zien dat God er steeds bij is als je naar Hem zoekt, maar ook als je dat niet doet. Dat God rechtstreeks ingrijpt in de dingen die gebeuren. En ik denk ook dat het duidelijk wordt dat iedereen andere kwaliteiten heeft en die op een eigen wijze kan inzetten.

Mijn inschatting is dat het vooral de leergierige meisjes zijn die van dit boekje kunnen genieten. Er gebeurt best heel veel in het boek. Soms wat te veel.

Review van mijn dochter

Ik ben Talitha en ik ben 12 jaar. Stenen van Hadassah vond ik een leuk boek. Het is een leuk verhaal en ik vind het mooi dat een vader een boek voor zijn dochter schrijft. Ik heb 1 tip: voor een boek voor meiden van een jaar of 13 is de voorkant een beetje saai. De stenen passen wel bij de inhoud van het boek, maar mijn voorkeur gaat uit naar wat anders. Verder heb ik geen tips.
Dag, Talitha.

De stenen van Hadassah

De stenen van Hadassah is gepubliceerd als paperback en uitgegeven via mijnbesteller.nl. Het kost in de boekhandel op dit moment €14.95. En daarmee is het een leuk cadeautje voor je dochter of kleindochter. Leuk om mee te nemen in de vakantie.

Lees hier al mijn boekrecensies tot nu toe

Vertel het een ander!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *