Wijs mij de weg

wijs mij de weg, jurjen ten brinke

Vraag jij je ook wel eens af waar je mee bezig bent. Maar ook waar je mee bezig zou moeten zijn? Wijs mij de weg, Heer. Ik bid het regelmatig eigenlijk.

Op deze zondagochtend heb ik een gesprek van ‘Geloofshelden’ van Family 7 bekeken. Heb jij dat ook wel eens, dat je thuis blijft van de kerk en dat je dan bij Hour of Power of Family 7 precies dat hoort wat je even nodig lijkt te hebben? Ik vond het verhaal van Jurjen erg mooi. Over de gemeente Hoop voor Noord waar hij al een poosje aan het werk is.

Geweldig hoe de mensen in die gemeente hem de ruimte gaven om Gods werk te doen: wij blijven de dingen doen die wij fijn vinden op de vaste tijd op zondagochtend, de rest van de week gebruik jij maar het gebouw.

Mooi om te horen hoe Jurjen alle theologische verhalen weet te omzeilen en precies vertelt wat belangrijk is. Ik vond het mooi hoe hij ontdekt heeft dat je als mens geen mensen kunt bekeren. God bekeert mensen. Wat een vrijheid geeft dat, maar daar is wel een hartelijk verlangen voor nodig om Jezus bij de mensen te brengen. Geweldig, zo is de gemeente van Christus bedoelt toch.

Even googlen, toen kwam ik dit filmpje tegen. Jurjen ten Brinke spreekt op een avond van Geloofstoerusting. Ik voel de drang om het even met je te delen. Ik schrijf er verder niets over omdat ik dan misschien accenten ga leggen die jij er niet uithaalt. Ik vind het prachtig. (het blog gaat onder het filmpje door).

Als je enige verlangen is om vol te zijn van God dan vallen alle discussies in de kerken weg, dan is dat allemaal niet belangrijk meer. En dat is dus wat ik zoek in al die blogs die ik op deze website schrijf. Misschien kom je wel op deze site doordat je getriggerd werd door het blog ‘Jongerendienst als symptoombestrijding‘. Die op verschillende plekken gedeeld is ondertussen.

Wie weet wil je wel reageren onder het blog met dat wat het verhaal van Jurjen over Wijs mij de weg jou heeft gedaan. Discussies en bange reacties plaats ik niet. Wel jouw reflectieve reactie: dit deed het met mij. Wil je liever niet op de website met je reactie, dan mag je ook een e-mail sturen.

Lees ook mijn andere blogs over Gods wil in je leven:

Vertel het een ander!
About the author
Vader, echtgenoot, christen, blogger, leerlingbegeleider, freelance tekstschrijver en jongerencoach. Blogs over passend onderwijs en hoogbegaafdheid kun je vinden op www.chielvoerman.nl

2 thoughts on “Wijs mij de weg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *